Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Recepty na šaláty padnú v lete vždy vhod. Šaláty pripravené podľa troch nižšie uvedených receptov sa skvele hodia k hydinovému mäsu i ku klasickej krkovičke, ale skvele doplnia aj pikantné grilované klobásy. Úspech je zaručený, všetci ich budú pochvaľovať!
Doba prípravy: 30 minút
Potrebujete:
Príprava:
Asi najťažšou úlohou bude vytvoriť z melóna košík. Odporúčame tvar košíka vyznačiť fixkou alebo lepiacou páskou, potom ostrým nožom vyrežte najprv ucho košíka a potom bočné strany – s kľukatým okrajom. Lyžicou na zmrzlinu vydlabte dužinu melónu, nakrájajte na kúsky a potom v mise premiešajte s ostatným ovocím. Pomer ovocia si zvoľte podľa vlastného uváženia. Dochuťte štipkou mletej škorice a šťavou z limetky. Premiešaný šalát nechajte chvíľu odležať a potom zmes ovocia vložte naspäť do vydlabaného melónu.
Šalát môžete podávať vychladený aj nevychladený, skvele sa hodí ku kuraciemu šašlíku, ale aj k cesnakovej krkovičke.
Doba prípravy: 15 minút
Potrebujete:
Príprava:
Ovocie očistite a nakrájajte na kúsky podľa vlastnej fantázie. Jogurt rozmiešajte s medom na hladkú zmes a potom opatrne vmiešajte kúsky ovocia. Pred podávaním posypte kukuričnými vločkami.
Doba prípravy: 45 minút
Potrebujete:
Príprava:
Na stredne veľkej panvici priveďte do varu 4 dl vody s 2 šálkami quinoy, zmes nechajte povariť približne 15 minút. Medzitým si v inej nádobe pripravte limetkovú zálievku tak, že pomocou šľahača dôkladne prepracujete čerstvo vytlačenú šťavu z limetky s lístkami mäty a s medom. Opatrne vmiešajte ovocie nakrájané na kocky a ihneď môžete túto špeciálnu prílohu podávať ku grilovanému mäsu.