Recepty Zemiakovo-pórová polievka

Suroviny

2 póry (veľký)
½ kg zemiakov
750 ml vody (alebo vývaru)
1 PL masla (nemusí byť - pre vegánov)
tymian
bobkový list
majorán (sušený)
petržlenová vňať (čerstvá)

Postup

1

Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky.

2

Maslo speníme a osmažíme na ňom pór. Pridáme zemiaky a spolu osmažíme.

3

Zalejeme vývarom alebo vodou, posolíme, pridáme vetvičku tymianu a bobkový list.

4

Po zovretí varíme asi 20 minút. Vyberieme tymian a bobkový list, pridáme štipku majoránu a rozmixujeme dohladka.

5

Podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4