Recepty Zeleninový quiche s červenou cibuľou, so špenátom a sušenými paradajkami

Suroviny

300 g hladkej múky (alebo špaldovej príp. kukuričnej – pri bezlepkovej verzii)
125 g masla
5 PL vody (studenej)
1 ČL soli
Náplň:
2 cibule (stredne veľké)
250 g smotany na varenie
100 g baby špenátu
200 g sušených paradajok
2 vajcia
3 strúčiky cesnaku
olivový olej
petržlenová vňať
mletá rasca
soľ
mleté čierne korenie

Popis

Je to vhodný adept na varenie zo zvyškov, takže ak ste sa rozhodli žiť v novom roku šetrnejšie, pustite sa do „quichovania“. 

Cesto na quiche si môžete buď vyrobiť sami doma, alebo si ho jednoducho kúpiť chladené v supermarkete. Plnka je už na vás. Či do nej použijete sušené paradajky, cibuľu alebo špenát, to závisí len a len od vašich chuťových preferencií.

Ak si quiche vo vašom jedálnom lístku nájde svoje stabilné miesto, pridajte si do zoznamu aj tieto recepty na ďalšie quiche. Výborný je syrový s baklažánom a paradajkami, pórovo-ricottový quiche, ale aj mini quiche bez lepku a laktózy

Najlepšie suroviny sú tie domáce. To platí aj pre sušené paradajky. Môžete si ich pripraviť aj doma a použiť ich nielen do tohto receptu na quiche. Domáce sušené paradajky si môžete dopriať aj večer pri sledovaní televízie namiesto zemiakových lupienkov.

Postup

1

Z múky, masla, vody a soli si pripravíme cesto na quiche. Voda musí byť veľmi studená, preto si ju pred prípravou odložíme do chladničky.

2

Všetky suroviny dôkladne vymiesime rukami, až kým sa maslo úplne neroztopí a neprepojí s múkou. Z cesta vyformujeme guľku, zabalíme ju do potravinovej fólie a necháme odpočívať v chlade aspoň pol hodiny.

3

Medzičasom si pripravíme plnku. Cibuľu nakrájame na polmesiačiky, cesnak nadrobno a spolu ich orestujeme na olivovom oleji.

4

Do restovanej cibule a cesnaku pridáme mletú rascu a nasekané sušené paradajky. Dôkladne premiešame.

5

Do hotovej teplej zmesi primiešame po vypnutí čerstvý baby špenát. Plnku dochutíme soľou a korením, odložíme bokom a necháme mierne vychladnúť.

6

V miske zmiešame smotanu s vajíčkami a s nasekanou petržlenovou vňaťou a vyšľaháme.

7

Cesto vyberieme z chladničky, formu na quiche vystelieme papierom na pečenie a cesto pomaličky rozvaľkáme na celú formu tak, aby jeho okraje prečnievali smerom von.

8

Cesto popicháme vidličkou, vylejeme naň plnku, zalejte smotanovou zmesou a pečieme pri 180 °C cca 30 minút.

9

Podávame s čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4