Recepty Pórovo-ricottový quiche
Suroviny
Na cesto
4 menšie póry (nakrájané nahrubo)
2 PL olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
250 g ricotty
2 PL píniových orieškov
3 PL hrozienok (namočených do teplej vody)
1 vajce
soľ
čierne korenie
90 g masla (nakrájaného na kocky)
175 g špaldovej hladkej celozrnnej múky
štipku soli
3 PL vody
Popis

Postup

Maslo zapracujeme do múky, pridáme štipku soli, vodu a rukami vypracujeme  cesto.  Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme odstáť v chladničke cca 30 minút. Medzitým vyhrejeme rúru na 190 °C. Nakrájame pór a necháme ho podusiť aspoň 10 minút. Vo vedľajšej panvičke rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a osmažíme ho. Pridáme podusený pór a spolu smažíme asi 5 minút. Zmes stále miešame. V miske zmiešame ricottu, hrozienka (bez vody), vajce a nasucho opečené píniové oriešky. Do zmesi pridáme pór s cesnakom, premiešame a necháme na chvíľu vychladnúť. Oddýchnuté cesto rozvaľkáme a vystelieme ním otváraciu formu (cca 23 cm). Na dne formy cesto poprepichujeme a dáme piecť do rúry na 15 minút. Nakoniec korpus vyplníme ricottovo-pórovou zmesou a dáme piecť na cca 30 minút dozlata.

Servírovanie

Koláč servírujeme nakrájaný na trojuholníky, najlepšie ešte horúci.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4