Recepty Vyprážaná ryba s majonézovým šalátom

Suroviny

750 g filiet zo sumca
100 g múky
2 vajcia
150 g panko strúhanky
150 ml rastlinného oleja
100 g masla
750 g zemiakov
250 g majonézy
100 g bieleho jogurtu
25 g horčice
100 g hrášku
100 g mrkvy
75 g kyslých uhoriek
50 g cibule
soľ
mleté čierne korenie

Popis

Chutné recepty Martina Nováka

Martinov tip

„Ja používam panko strúhanku, ktorá je chrumkavejšia.“

Postup

1

Rybu osolíme a obalíme v trojobale – múka, vajce a strúhanka. Potom ju pražíme dozlatista na fritovacom oleji, do ktorého ja pridávam aj trošku prepáleného masla. Vďaka nemu ryba chytí krásnu chuť a vôňu.

2

Majonézový šalát si pripravíme tradičným spôsobom. Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode. Po vychladnutí ich ošúpeme a pretlačíme cez formu, aby sme získali pravidelné kúsky. Následne pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, ktorú sme uvarili v osolenej vode.

3

Pridáme aj sterilizované uhorky. Vodu z nich si môžeme odložiť na zvláčnenie a dochutenie šalátu. Nasleduje hrášok a nadrobno nakrájaná cibuľka. Všetko zmiešame s majonézou, posolíme, okoreníme.

4

Ja pridávam aj trochu horčice, a aby som šalát trochu odľahčil, pridávam aj biely jogurt. Hotový šalát necháme odstáť 24 hodín, aby sa všetky chute dobre prepojili.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4