Recepty Vianočný cheesecake s figami

Suroviny

250 g maslových sušienok
1 čl sušeného zázvoru
75 g masla
3 vajcia
5 PL medu
1 čl perníkového korenia
750 g tvarohu (ricotty alebo neochuteného nátierkového masla)
lieskové orechy
figy

Postup

1

Sušienky rozdrvíme v mixéri alebo pomelieme, nasypeme do misky, pridáme zázvor, prilejeme maslo a vypracujeme masu, ktorú rovnomerne natlačíme do tortovej formy.

2

Vo veľkej mise ponorným mixérom dohladka rozmixujeme všetky suroviny – tvaroh, vajcia, med a perníkové korenie.

3

Keď máme hladký krém, nalejeme ho do formy so sušienkovým korpusom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C 45 – 60 minút.

4

Po uplynutí času rúru vypneme, ale koláčik v nej necháme až do vychladnutia. Nakoniec dáme cheesecake ešte do chladničky a pred podávaním ho potrieme medom, pridáme čerstvé figy a posekané oriešky.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4