Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Mleté mäso spojíme s nakrájanými staršími žemľami, ktoré sme vopred namočili vo vode, s vajcami, nadrobno nakrájanou cibuľou, nakrájanými sušenými paradajkami a s nakrájanou mozzarellou, strúčikmi prelisovaného cesnaku, tymianom, mletým čiernym korením a so soľou. Podľa potreby môžeme zmes zahustiť strúhankou.
Z vymiešanej zmesi vytvoríme obdĺžnik, do stredu umiestnime 2 alebo 3 vajcia a vytvarujeme valec. Fašírku pečieme na vymastenom alobale na plechu alebo vo štvorcovej forme či na pekáči pri teplote 200 °C asi 40 minút.
Predtým ako ju vyklopíme, necháme ju poriadne vychladnúť, aby sa nám nerozpadla. Podávame so šalátom, s chlebom alebo s varenými novými zemiakmi.