Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Zohrejeme asi tretinu mlieka, kým nie je vlažné, pridáme trochu cukru, múku a rozdrobené droždie. Premiešame a necháme droždie pracovať.
Roztopíme maslo, vmiešame ho do zvyšného mlieka v mise, následne pridáme cukor, žĺtok a droždie, ktoré nám medzitým narástlo. Posypeme múkou a všetko zmiešame, kým nám nevznikne hladké cesto.
Necháme ho vykysnúť asi na dvojnásobnú veľkosť, zakryté.
Vykysnuté cesto preložíme z misy na drevenú dosku posypanú múkou a rozvaľkáme ho na hrúbku asi 2 cm.
Pomocou pohára vykrajujeme kolieska a jeho opačnou stranou vytvárame jamky určené pre plnku. Okraje pohára by mali byť vždy pokryté múkou, aby sa naň nelepilo cesto.
Kolieska ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a okraje potrieme vyšľahaným vajíčkom.
Rúru vyhrejeme na 180 °C. Koláče naplníme akoukoľvek plnkou – tvarohom, lekvárom, makom, orechmi atď. – a pečieme asi 20 minút.