Recepty Tradičná veľkonočná plnka

Suroviny

500 g údeného bravčového mäsa
2 PL petržlenovej vňate
1 ČL muškátového orieška
10 rožkov
2 PL pažítky (nadrobno nasekanej)
8 vajec
200 ml polotučného mlieka
1 PL prášku do pečiva
2 PL masla
mleté čierne korenie
soľ

Postup

1

Rožky nakrájajte na kocky hrubé asi 1 cm a vložte ich do väčšej misky. Zalejte mliekom a nechajte namočené.

2

Vyšľahajte žĺtky a pridajte na kocky nakrájané údené mäso, roztopené maslo, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a pažítku. Pridajte trošku soli, čierneho korenia a muškátového orieška. Bielky vyšľahajte do tuha a opatrne vmiešajte do zmesi. Nakoniec pridajte rožky s mliekom a dobre premiešajte.

3

Rúru rozohrejte na 200 ˚C. Podlhovastú žiaruvzdornú nádobu vymastite maslom, prelejte do nej zmes a pečte približne 30 minút, kým plnka nezíska zlatistú farbu. Hotové jedlo ozdobte pažítkou.

Tesco Magazín | Jar 2020
Vytlačiť stránku
Zdieľať recept