Recepty Tekvicový prívarok so strateným vajcom

Suroviny

1 kg maslovej tekvice
100 g masla
4 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
5 g tymiánu
2 g bobkového listu
2 g nového korenia
250 ml smotana 33 %
5 vajec
25 g tekvicových semienok
25 g soli
1 g mletého čierneho korenia
50 ml tekvicového oleja
1 ks žeruchy

Popis

Chutné recepty Martina Nováka

Martinov tip:

Polovicu prívarku zvyknem odobrať a najemno rozmixovať na pyré. Prívarok tak získa skvelú konzistenciu.

Postup

1

Maslo necháme rozpustiť v hrnci, pridáme najemno nakrájanú cibuľku a cesnak.

2

Následne ošúpanú a na strúhadle nastrúhanú tekvicu dobre orestujeme.

3

Pridáme čerstvý tymian, bobkový list a nové korenie. Podlejeme vodou a keď je tekvica mäkká, pridáme smotanu. Keď sa voda odparí a smotana zredukuje, prívarok ochutíme soľou a korením. Kto chce, môže pridať aj trochu octu a cukru.

4

Podávame s vajíčkom uvareným buď natvrdo, namäkko alebo pripravené ako stratené vajce. Nakoniec pridáme tekvicové jadierka, tekvicový olej a dozdobíme žeruchou. Dobrú chuť!

Pripravte si perfektné stratené vajce podľa nášho receptu, ktorý nájdete TU.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4