Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Chutné recepty Martina Nováka
Martinov tip:
Rizoto vždy varím „à la minute“. To znamená, že ho servírujem na stôl hneď po uvarení. Tak zaručím správnu konzistenciu a chuť
Jemne nasekanú šalotku opražíme na olivovom oleji do sklovita. Pridáme tymian a zalejeme bielym vínom.
Keď sa polovica vína odparí, prisypeme Arborio ryžu a premiešame. Jemne opečenú ryžu podlejeme zeleninovým vývarom.
Následne do al dente ryže prisypeme sušenú zmes húb, ktorú sme si predtým namočili, a premiešame. Pridáme korenie, soľ, petržlenovú vňať a cesnak.
Postupne primiešavame nastrúhaný syr Pecorino. Všetko zjemníme kúskom masla a za stáleho miešania vytvoríme krémové rizoto. Dobrú chuť!