Recepty Talianske krémové rizoto s hubami

Suroviny

500 g ryže Arborio
75 ml olivového oleja
125 g šalotky
150 ml bieleho vína
5 g tymiánu
300 ml zeleninového vývaru
100 g masla
125 g pecorino romano
50 g sušených húb
20 g cesnaku
25 g petržlenovej vňate

Popis

Chutné recepty Martina Nováka

Martinov tip:

Rizoto vždy varím „à la minute“. To znamená, že ho servírujem na stôl hneď po uvarení. Tak zaručím správnu konzistenciu a chuť

Postup

1

Jemne nasekanú šalotku opražíme na olivovom oleji do sklovita. Pridáme tymian a zalejeme bielym vínom.

2

Keď sa polovica vína odparí, prisypeme Arborio ryžu a premiešame. Jemne opečenú ryžu podlejeme zeleninovým vývarom.

3

Následne do al dente ryže prisypeme sušenú zmes húb, ktorú sme si predtým namočili, a premiešame. Pridáme korenie, soľ, petržlenovú vňať a cesnak.

4

Postupne primiešavame nastrúhaný syr Pecorino. Všetko zjemníme kúskom masla a za stáleho miešania vytvoríme krémové rizoto. Dobrú chuť!

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Aktuálne ponuky

1 / 3