Recepty Španielske vtáčky

Suroviny

500 g hovädzieho zadného (nakrájaného na plátky)
2 vajcia (varené na tvrdo)
4 plátky morčacej šunky
2 kyslé uhorky
1 červená paprika
1 biela cibuľa
horčica
200 ml vývaru (alebo vody)
mleté čierne korenie
soľ
slnečnicový olej

Postup

1

Natvrdo uvarené vajcia a uhorky prekrojíme na štvrtiny, papriku na osem pásikov.

2

Mäso jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme z jednej strany horčicou.

3

Na každý rezeň dáme plátok šunky a naň poukladáme po dve štvrtiny vajec, uhoriek a dva pásiky papriky.

4

Zavinieme a previažeme niťou alebo zaistíme špáradlom.

5

Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme na rozohriatom oleji. Pridáme závitky a z každej strany ich opečieme, aby sa „zatiahli“. Podlejeme horúcou vodou alebo vývarom a dusíme pod pokrievkou asi 40 minút. Potom podľa potreby ešte šťavu zredukujeme. Tip na servírovanie: Podávame s ryžou, prekrojené na dve časti, aby bolo vidno peknú mozaiku vnútri závitka.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept