Recepty Slaný paradajkový koláč

Suroviny

1 lístkové cesto
200 g feta syra
250 g kyslej smotany (alebo hustého bieleho jogurtu)
paradajky (aké máte – cherry, mäsité, žlté)
3 vajcia
bazalka
píniové oriešky
3 strúčiky cesnaku
oregano (sušené)
soľ
olivový olej

Popis

Slaný paradajkový koláčLístkové cesto vyvaľkáme, vyložíme ním okrúhlu formu na pečenie (alebo na ki&scaron) a dáme chladiť, kým pripravíme plnku. Jogurt s vajíčkami zmixujeme ponorným mixérom, potom pridáme hrudky fety. Túto zmes vylejeme na cesto. Paradajky nakrájame na plátky (cherry rajčinky na polovice) a osolené ich orestujeme na olivovom oleji na panvici, aby sme ich zbavili vody. Vychladnuté naukladáme navrch koláča naozaj na husto. Posypeme oreganom, môžeme pridať prelisovaný cesnak, píniové oriešky, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme pri teplote 180 °C 30 – 45 minút dozlatista. Koláč chutí najlepšie vlažný, posypaný čerstvou bazalkou a podávaný s čerstvým šalátom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept