Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Z droždia, ktoré necháme napučať v teplom mlieku s cukrom, špaldovej múky, vajec, hrozienok a ostatných surovín vypracujeme pružné cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme hodinu kysnúť na teplom mieste. Následne cesto rozdelíme na 30 malých guliek, ktoré necháme ešte chvíľku nakysnúť.
Zatiaľ si pripravíme sirup, do ktorého budeme namáčať guličky. V hrnci rozpustíme cukor, javorový sirup, škoricu a maslo. Guľky obalíme v sirupe a postupne ukladáme do vymastenej formy. Polejeme ich zvyšným sirupom, necháme ešte raz 30 minút nakysnúť, vložíme do rúry na 180 °C a pečieme 50 minút.