Recepty Sladký špaldový chlebík

Suroviny

Na cesto
4 šálky hladkej múky špaldovej
350 ml mlieka (vlažného)
50 g masla
¼ šálky kryštálového cukru
2 vajcia
1 kocka droždia
1 ČL soli
2 PL škoricového cukru
0.33 šálky hrozienok (alebo brusníc)
Na sirup
180 g masla
½ šálky javorového sirupu
1 šálka trstinového cukru (hnedého)
1 PL mletej škorice

Popis

Z droždia, ktoré necháme napučať v teplom mlieku s cukrom, špaldovej múky, vajec, hrozienok a ostatných surovín vypracujeme pružné cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme hodinu kysnúť na teplom mieste. Následne cesto rozdelíme na 30 malých guliek, ktoré necháme ešte chvíľku nakysnúť.

Zatiaľ si pripravíme sirup, do ktorého budeme namáčať guličky. V hrnci rozpustíme cukor, javorový sirup, škoricu a maslo. Guľky obalíme v sirupe a postupne ukladáme do vymastenej formy. Polejeme ich zvyšným sirupom, necháme ešte raz 30 minút nakysnúť, vložíme do rúry na 180 °C a pečieme 50 minút.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept