Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
V malej miske zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, sušený cesnak, mleté korenie, papriku a soľ. Karfiol nakrájame na plátky a z každej strany ho potrieme pripravenou zmesou. Poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre 15 minút na 185 °C.
Medzitým si pripravíme vegánsku slaninu. V miske zmiešame olivový olej, sójovú omáčku, lahôdkové droždie, mleté korenie, papriku a soľ. Ryžový papier namočíme na pár sekúnd do misky s vodou. Následne ho nakrájame na pásiky a namočíme do marinády. Poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre 7 minút na 185 °C. V polovici pečenia ho otočíme.
Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu nakrájanú na pásiky a osmažíme dosklovita. Pridáme cukor a smažíme ešte 7 minút.
Plátky chleba natrieme mexickou nátierkou, pridáme karfiolový steak, plátok syra, rukolu, skaramelizovanú cibuľu a dva plátky vegánskej slaniny. Prikryjeme druhým plátkom chleba a podávame.
TIP: Namiesto karfiolu môžete použiť napríklad grilovanú cuketu, baklažán či tekvicu.