Recepty Segedínsky guláš s domácou knedľou

Suroviny

Segedínsky guláš
2 cibule (stredne veľké)
1 kg bravčového pliecka
½ kg kyslej kapusty
2 PL bravčovej masti
4 guľôčky nového korenia
1 ČL rasce
1 PL mletej červenej papriky
3 bobkové listy
150 ml kyslej smotany bez laktózy
mleté čierne korenie
250 ml mlieka bez laktózy
½ droždia
1 ČL kryštálového cukru
200 g špaldovej celozrnnej múky
200 g polohrubej múky
2 PL petržlenovej vňate (nasekanej)
soľ
1 PL slnečnicového oleja

Popis

Cibuľu nakrájame na menšie kúsky a dáme restovať do hrnca na masti. Po pár minútach pridáme bobkový list, nové korenie, rascu a necháme ich rozvoňať. Potom pridáme mletú papriku, dobre premiešame a ihneď pridáme na kocky nakrájané mäso. Sprudka orestujeme, aby sa mäso zatiahlo, zalejeme vodou, aby bolo mäso ponorené a dusíme zakryté pokrievkou približne 1 hodinu. Keď je mäso mäkké, pridáme scedenú kyslú kapustu, premiešame a ešte 10 minút dusíme. Na záver pridáme smotanu a necháme prevrieť. Na prípravu domácej knedle pridáme do teplého mlieka cukor a rozdrobíme doň čerstvé droždie. Zakryjeme a necháme asi 10 minút stáť, kým nevznikne kvások. Obe múky zmiešame v mise, pridáme kvások a nasekanú vňať. Počas miesenia mierne osolíme a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť na pomúčenej doske. Potom vytvarujeme knedľu a necháme ju ďalších 20 minút kysnúť. Knedľu varíme vo vriacej osolenej vode 20 až 25 minút. Po uvarení ju prepichneme vidličkou, aby z nej mohla unikať para a potrieme olejom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4