Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Cibuľu nakrájame na menšie kúsky a dáme restovať do hrnca na masti. Po pár minútach pridáme bobkový list, nové korenie, rascu a necháme ich rozvoňať. Potom pridáme mletú papriku, dobre premiešame a ihneď pridáme na kocky nakrájané mäso. Sprudka orestujeme, aby sa mäso zatiahlo, zalejeme vodou, aby bolo mäso ponorené a dusíme zakryté pokrievkou približne 1 hodinu. Keď je mäso mäkké, pridáme scedenú kyslú kapustu, premiešame a ešte 10 minút dusíme. Na záver pridáme smotanu a necháme prevrieť. Na prípravu domácej knedle pridáme do teplého mlieka cukor a rozdrobíme doň čerstvé droždie. Zakryjeme a necháme asi 10 minút stáť, kým nevznikne kvások. Obe múky zmiešame v mise, pridáme kvások a nasekanú vňať. Počas miesenia mierne osolíme a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť na pomúčenej doske. Potom vytvarujeme knedľu a necháme ju ďalších 20 minút kysnúť. Knedľu varíme vo vriacej osolenej vode 20 až 25 minút. Po uvarení ju prepichneme vidličkou, aby z nej mohla unikať para a potrieme olejom.