Recepty Raw slivkové gule s makom

Suroviny

10 ks sliviek (mäkkých)
200 g slnečnicových semiačok (mletých)
200 g kešu
200 g hrozienok (alebo datlí)
100 ml kokosového oleja
200 g mletého maku
5 PL kokosového cukru
celý mak

Popis

Raw slivkové gule sú výbornou a energeticky výdatnou verziou bežného receptu. Tento raw recept je ľahšie stráviteľný, nezaťažuje organizmus a vďaka slnečnici obsahuje veľa vitamínu E, ktorý zabezpečuje produkciu červených krviniek. V tomto jedle nájdete veľkú dávku esenciálnych kyselín, antioxidantov a vďaka maku aj slušnú dávku vápnika. 

Ak nemáte odvahu na tento raw recept, vyskúšajte najskôr tie jednoduchšie. Raw čokoládová pena patrí medzi tie, ktoré zvládnu aj úplní začiatočníci. Tento lahodný čokoládový dezert z avokáda a banánov, navyše pripravený bez tepelnej úpravy, je plný vitamínov. 

Napadlo by vám, že chlieb sa dá pripraviť aj bez pečenia? Ak si raw recepty obľúbite, nemusíte sa báť, že z vášho menu vypadne chlieb. Nepečený chlebík z ľanu, slnečnice a byliniek si v raw kuchyni nájde svoje stále miesto.

Postup

1

Kešu orechy a sušené ovocie si namočíme aspoň 2 hodiny vopred.

2

Slnečnicové semienka, vopred namočené datle, hrozienka a kešu orechy spolu rozmixujeme.

3

Do rozmixovanej zmesi pridáme 1 PL kokosového oleja a vymiesime cesto.

4

Z pripraveného cesta na slivkové gule si kúsok odtrhneme, roztlačíme na dlani, vložíme slivku a vytvarujeme guľu. Takto postupujeme, až kým neminieme celé cesto a slivky.

5

Mak premiešame s kokosovým cukrom a následne v ňom obalíme raw guľky.

6

Slivkové gule podávame poliate teplým kokosovým olejom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4