Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Bezlepková verzia veľmi populárneho receptu – (červená) paprika plnená bravčovým mäsom a ryžou, podávaná s lahodnou paradajkovou omáčkou
Odkrojíme horné časti papriky a zvnútra odstránime všetky semiačka.
V miske zmiešame mleté bravčové mäso, varenú ryžu, majorán, soľ a čierne korenie. Na miešanie použijeme svoju ruku alebo lyžicu, záleží len na vás. Pri štipľavej verzii pridáme nakrájanú cibuľu, čili a lisovaný cesnak.
Každú papriku naplníme pripravenou zmesou.
Nalejeme vodu do hrnca a pridáme paradajkovú pastu. Podľa potreby dochutíme cukrom a soľou. Počkáme, kým všetko začne vrieť a pridáme papriky. Varíme asi 10 – 15 minút pri nižšej teplote.
Plnenú papriku podávame s paradajkovou omáčkou a chlebom alebo varenými zemiakmi.