Recepty Plnená paprika s paradajkovou omáčkou

Suroviny

4 papriky (stredne veľké)
300 g ryže (varenej)
250 g mletého bravčového mäsa
2 PL majoránu
1 vajce (veľké)
1 ČL soli
1 ČL čierneho korenia
750 ml paradajkového pretlaku
500 ml vody
kryštálový cukor (na dochutenie)
Pre pikantnú verziu
2 strúčiky cesnaku
1 biela cibuľa
1 čili paprička (malá)

Bezlepková verzia veľmi populárneho receptu – (červená) paprika plnená bravčovým mäsom a ryžou, podávaná s lahodnou paradajkovou omáčkou

Postup

1

Odkrojíme horné časti papriky a zvnútra odstránime všetky semiačka.

2

V miske zmiešame mleté bravčové mäso, varenú ryžu, majorán, soľ a čierne korenie. Na miešanie použijeme svoju ruku alebo lyžicu, záleží len na vás. Pri štipľavej verzii pridáme nakrájanú cibuľu, čili a lisovaný cesnak.

3

Každú papriku naplníme pripravenou zmesou.

4

Nalejeme vodu do hrnca a pridáme paradajkovú pastu. Podľa potreby dochutíme cukrom a soľou. Počkáme, kým všetko začne vrieť a pridáme papriky. Varíme asi 10 – 15 minút pri nižšej teplote.

5

Plnenú papriku podávame s paradajkovou omáčkou a chlebom alebo varenými zemiakmi.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept