Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Šošovicu prepláchneme pod studenou vodou. Vysypeme do hrnca a zalejeme vodou. Privedieme do varu, znížime teplotu a na miernom ohni varíme 20 minút. Scedíme a prepláchneme horúcou vodou.
V hrnci rozpálime olej, pridáme umytú a nakrájanú mrkvu a ošúpaný cesnak. Prikryté varíme na miernom ohni 2 minúty. Pridáme umytú a nakrájanú brokolicu, prikryjeme a varíme ďalšie 2 minúty.
Pripravíme si liter bujónu.
Do zeleniny pridáme horúci bujón, prikryjeme a na miernom ohni varíme po zovretí ešte 10 minút, alebo do zmäknutia mrkvy a brokolice.
Na záver pridáme pomarančovú kôru a šťavu. Pomocou kuchynského robota alebo ponorného mixéra rozmixujeme všetko dohladka. Podávame posypané strúhaným syrom. Môžeme pridať lyžicu jogurtu.