Recepty Plnený piknikový bochník

Suroviny

300 g chleba (bochník, (300-500 g)
200 ml bazalkového pesta
špenátový list (alebo ľadového šalátu)
saláma (kvalitná saláma alebo šunka)
mozzarella (alebo iný mäkký syr)
paradajky (veľké mäsité)
bylinková nátierka (alebo majonéza)
Podľa chuti možno doplniť
sušené paradajky
zelené olivy
niva
nakladaná kapia

Postup

1

Z chleba odrežeme vrchnú časť, zvnútra vyberieme striedku a vytrieme bazalkovým pestom. Potom nahusto poukladáme vrstvy salámy, šunky, syra, šalátu, paradajok a chlebovú striedku potretú bylinkovou nátierkou, až kým bochník celý nenaplníme. Vrchnú časť tiež natrieme pestom, pevne uzavrieme, zabalíme do fólie a necháme cez noc odležať v chladničke. Na pikniku si bochník už len pokrájame na plátky, v ktorých sa ukáže krásny prierez. Do plnky môžeme pridať aj iné obľúbené ingrediencie, napríklad sušené paradajky, olivy, nivu, nakladanú kapiu a pod.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept