Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Na perfektné stratené vajíčko, ktoré vo svojom vnútri skrýva lahodný tekutý žĺtok, potrebujeme najčerstvejšie vajcia. Tie spoznáme tak, že keď ich ponoríme do vody, ostanú na dne. Ak vajíčka vyplávajú, už ich nepoužívame. Každé vajce rozklepneme do jemného sitka. Časť bielka sa oddelí, ale časť ostane so žĺtkom. Vajíčko dáme do misky alebo do pohára, zohrejeme vodu pod bod varu a vajíčko opatrne vložíme do vody. Varíme 3 minút na minimálnom ohni, potom vajíčko opatrne vyberieme z hrnca. Máme perfektne uvarené bielko, ale stále tekutý žĺtok. Ak plánujeme pripraviť viac vajíčok naraz, po precedení ich dáme do samostatných misiek, aby sa bielka nepremiešali. Variť ich môžeme spolu v jednom hrnci.