Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Želatínu zalejeme 50 ml šampanského a dáme bokom. Vo veľkej mise šľaháme žĺtky s cukrom dobiela a dopenista, trvá to zhruba 5 minút. Misu postavíme do vodného kúpeľa, dolejeme zvyšok šampanského a za stáleho miešania zahrievame, kým hmota nezdvojnásobí svoj objem a nezačne hustnúť. Misu zložíme z hrnca s vodou a hmotu ešte chvíľu premiešavame mimo zdroja tepla. Do horúcej vody vložíme mištičku s namočenou želatínou a čakáme, až kým sa nerozpustí. Do želatíny pridáme trocha vaječnej zmesi a vzápätí všetko spojíme so zvyšnou časťou. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha. Pomocou lyžice ju opatrne pridávame do zvyšných ingrediencií a jemne miešame, kým sa všetky nespoja. Hotovou hmotou napĺňame poháre na šampanské a vkladáme ich do chladničky, aby pena stuhla. Dezert ozdobíme napríklad šľahačkou, jahodami, strúhanou bielou čokoládou alebo malinami a zlatou posýpkou. Nádherne však vyzerá aj bez dekorácií.