Recepty Pena zo šampanského

Suroviny

4 vajcia
200 ml šampanského
100 g práškového cukru
9 g plátkovej želatíny
250 ml smotany 30%
maliny (čerstvá)
zlatá posýpka

Popis

Želatínu zalejeme 50 ml šampanského a dáme bokom. Vo veľkej mise šľaháme žĺtky s cukrom dobiela a dopenista, trvá to zhruba 5 minút. Misu postavíme do vodného kúpeľa, dolejeme zvyšok šampanského a za stáleho miešania zahrievame, kým hmota nezdvojnásobí svoj objem a nezačne hustnúť. Misu zložíme z hrnca s vodou a hmotu ešte chvíľu premiešavame mimo zdroja tepla. Do horúcej vody vložíme mištičku s namočenou želatínou a čakáme, až kým sa nerozpustí. Do želatíny pridáme trocha vaječnej zmesi a vzápätí všetko spojíme so zvyšnou časťou. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha. Pomocou lyžice ju opatrne pridávame do zvyšných ingrediencií a jemne miešame, kým sa všetky nespoja. Hotovou hmotou napĺňame poháre na šampanské a vkladáme ich do chladničky, aby pena stuhla. Dezert ozdobíme napríklad šľahačkou, jahodami, strúhanou bielou čokoládou alebo malinami a zlatou posýpkou. Nádherne však vyzerá aj bez dekorácií.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4