Recepty Pečené kuracie prsia obaľované v kukuričných lupienkoch

Suroviny

Kuracie prsia obaľované v kukuričných lupienkoch:
4 kuracie prsia
100 g kukuričnej strúhanky (Tesco Free From Cornflakes)
2 PL masla
2 vajcia
1 čl mletej červenej papriky
1 čl tymiánu
soľ
mleté čierne korenie
Kuracie prsia obaľované v mandliach:
4 kuracie prsia
50 g mandľovej múky
100 g mandlí
2 vajcia
1 čl oregana
1 čl sušeného cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
Ratatouille:
2 baklažány
4 paradajky
3 cukety
3 sladké zemiaky (malé)
500 ml paradajkového pretlaku (pasírovaných paradajok)
4 PL bazalkového pesta (alebo iného zeleného pesta)
2 strúčiky cesnaku
1 červená cibuľa
1 čl sušenej bazalky
1 čl oregana
soľ
mleté čierne korenie

Postup

1

Kukuričné lupienky podrvíme na menšie kúsky a zmiešame s koreninami. Vajcia rozbijeme, vlejeme do misky a rozšľaháme vidličkou.

2

Kuracie prsia najprv namočíme do rozšľahaných vajec z oboch strán a následne do podrvených kukuričných lupienkov.

3

Položíme na plech vyložený papierom na pečenie, polejeme roztopeným maslom a pečieme v rúre na 180 °C približne 30 – 35 minút.

4

V kuchynskom robote rozmixujeme celé mandle, mandľovú múku a koreniny. Kuracie prsia najprv namočíme do rozšľahaných vajec z oboch strán a následne do rozmixovanej zmesi s mandľami. Položíme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vopred vyhriatej rúre pečieme na 180 °C 20 minút .

5

Medzitým pripravíme ratatouille. Začneme s omáčkou. Pasírované paradajky zmiešame s pretlačeným cesnakom, pestom, nadrobno nakrájanou cibuľou a koreninami.

6

Baklažán, paradajky a cuketu umyjeme a sladké zemiaky ošúpeme. Zeleninu nakrájame na tenké plátky. Naspodok zapekacej misy dáme časť omáčky a pridávame plátky zeleniny tak, že ich začneme umiestňovať po okraji misy v kruhovom tvare. Pokračujeme, kým sa nedostaneme do stredu misy, a priebežne ich prelievame omáčkou.

7

Misu zakryjeme alobalom a vo vopred vyhriatej rúre pečieme na 180 °C približne 30 minút . Alobal odstránime a pečieme ďalších 30 minút.

8

Pečené kuracie prsia podávame s ratatouille.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept