Recepty Netradičný hruškový koláč

Suroviny

Na hrušky:
3 hrušky
500 ml vody
50 g kryštálového cukru
celá škorica
1 klinček
Na cesto:
250 g hladkej múky
200 g kryštálového cukru
40 g kakaa
1 vajce
250 smotán 30%
100 ml mlieka
soľ
mletá škorica
½ prášku do pečiva

Popis

Vo vyššom hrnci zmiešame vodu s cukrom, so škoricou a s klinčekom a varíme, kým sa cukor úplne nerozpustí. Do pripraveného sirupu dáme celé ošúpané hrušky a varíme ich na miernom ohni približne 20 minút. V miske zmiešame cukor, vajce, šľahačku a mlieko. V druhej miske zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva, škoricu a štipku soli. Postupne primiešavame múku do cesta a dobre premiešame. Cesto vylejeme do obdĺžnikovej formy vystlanej papierom na pečenie a vložíme doň uvarené hrušky. Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 45 – 55 minút. Či je koláč upečený, zistíme tak, že doň pichneme špajdľou a keď bude suchá, koláč je hotový.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4