Recepty Muffinové cheesecakey

Suroviny

110 g maslových sušienok (alebo cereálne)
60 g masla
400 g smotanového syra (alebo neochuteného nátierkového masla (Philadelphia a pod.)
130 g hnedého cukru
3 vajcia
1 vanilkový struk
½ citróna (len kôra)
200 g kyslej smotany
1 citrón (len šťava)

Popis

Muffinové cheesecakeySušienky rozdrvíme alebo pomelieme a zmiešame s rozpusteným maslom. Formu na muffiny vystelieme košíkmi na muffiny, do ktorých rovnomerne rozdelíme sušienkový základ a utlačíme na dno košíka. Vložíme do chladničky a pripravíme si náplň. Metličkovým šľahačom zmiešame syr, cukor, celé vajcia, dreň z vanilkového struku, citrón a smotanu. Túto zmes môžeme podľa chuti meniť a pridávať do nej kávu, kakao, ovocný džem či hrozienka, čím zmeníme príchuť jednotlivých cheesecake-ov. Z chladničky vytiahneme pripravenú formu so sušienkovým základom, na ktorý nalejeme smotanový krém. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C 15 – 20 minút. Po vytiahnutí nemusí byť ešte krém celkom stuhnutý, keď cheesecake-y vychladnú, krém stuhne.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4