Recepty Marinovaná bravčová krkovička

Suroviny

1 kg bravčovej krkovičky (vcelku)
4 PL zázvoru (nastrúhaného)
1 PL sušeného koriandra
1 PL medu
1 PL sójovej omáčky
1 PL olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie

Popis

Zázvor, koriander, med, sójovú omáčku a olej vymiešame na marinádu. Osolíme, okoreníme a pripravenou marinádou ponatierame celú krkovičku, ktorú necháme prikrytú odstáť cez noc v chladničke. Na druhý deň ju dáme na plech, prikryjeme alobalom a pečieme 2 hodiny na 150 °C. Pred dopečením krkovičku odkryjeme, aby sa nám nachrumkavo pripiekla. Podávame ju nakrájanú na tenké plátky s pečivom, ktoré namáčame do výborného výpeku.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept