Pripravte si do zásoby domáce zapekané müsli a zdravé raňajky máte kedykoľvek poruke.
300 g ovsených vločiek
150 g orechov (trochu podrvených - mandle, lieskovce, vlašské orechy)
4 PL medu
3 PL kokosového oleja
1 ČL škorice
1 horká čokoláda
1 hrsť sušeného ovocia podľa chuti
„Domáca granola je skvelý variant obilných raňajok, keď vás omrzí kaša. Okrem orechov do nej možno pridávať aj semienka. S čokoládou výborne ladia kokosové hobliny, namiesto čokolády je možné rovno pri príprave použiť kakao. Skrátka fantázii sa medze nekladú, základný recept sa môže pripravovať na niekoľko spôsobov a raňajky vás neomrzia. Ovsené vločky sú veľmi bohaté na životne dôležité látky a vlákninu, posilňujú imunitu, prospievajú krvnému tlaku, nervovému systému a činnosti čriev. Pri pečení sa neponáhľajte a dodržiavajte danú teplotu. Pečte dozlatista a chrumkava. Pri pečení je vhodné granolu párkrát premiešať,“ radí Zuzana Pavelková Šafářová, nutričná špecialistka.
Všetky suroviny okrem čokolády a ovocia dáme do uzatvárateľnej nádoby a jemným prevracaním spojíme.
Zmes vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 170 °C max. 20 min. alebo kým vločky a oriešky nezačnú tmavnúť.
Zmes necháme na plechu vychladnúť a preložíme do uzatvárateľnej nádoby.
Pridáme na jemno nasekanú horkú čokoládu a ovocie nakrájané na kúsky.
Podávame s bielym jogurtom, mliekom alebo jeho rastlinnou náhradou. Skladujeme v chlade.
Viac informácií
Viac informácií
© 2019 TESCO STORES SR, a.s.