Recepty Losos s vianočným korením

Suroviny

1 lyžička soli
1 štipka mletého čierneho korenia
2 lyžice medu
1 pomaranč (šťava a kôra)
2 lyžice vlašských orechov (sekaných)
1 štipka mletého čili
1 lyžica olivového oleja
1 lyžička perníkového korenia (zmes zo škorice, klinčekov, badiánu...)

Popis

Losos s vianočným korenímFilety z lososa potrieme omáčkou, ktorú si pripravíme osobitne v miske ,alebo mažiari. Zmiešame soľ, korenie, med, pomarančovú kôru, šťavu, orechy, olivový olej a čili. Rybu, okrem kože, potrieme hrubšou vrstvou pesta a vložíme ju do olivovým olejom vymastenej zapekacej misy. Pridáme kolieska pomaranča a cez noc marinujeme v chladničke. Pečieme v rúre pri teplote 200 ˚C asi 30 minút (na prvých 20 minút misu zakryjeme alobalom). Táto delikátna rybka má byť stále v strede ružová a šťavnatá. Podávame ju s pečenými zemiakmi, no výborne chutí aj so sladkými zemiakmi, ktoré sa pripravujú rovnako ako klasické.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4