Recepty Losos s vianočným korením

Suroviny

1 lyžička soli
1 štipka mletého čierneho korenia
2 lyžice medu
1 pomaranč (šťava a kôra)
2 lyžice vlašských orechov (sekaných)
1 štipka mletého čili
1 lyžica olivového oleja
1 lyžička perníkového korenia (zmes zo škorice, klinčekov, badiánu...)

Popis

Losos s vianočným korenímFilety z lososa potrieme omáčkou, ktorú si pripravíme osobitne v miske ,alebo mažiari. Zmiešame soľ, korenie, med, pomarančovú kôru, šťavu, orechy, olivový olej a čili. Rybu, okrem kože, potrieme hrubšou vrstvou pesta a vložíme ju do olivovým olejom vymastenej zapekacej misy. Pridáme kolieska pomaranča a cez noc marinujeme v chladničke. Pečieme v rúre pri teplote 200 ˚C asi 30 minút (na prvých 20 minút misu zakryjeme alobalom). Táto delikátna rybka má byť stále v strede ružová a šťavnatá. Podávame ju s pečenými zemiakmi, no výborne chutí aj so sladkými zemiakmi, ktoré sa pripravujú rovnako ako klasické.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept