Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Filety z lososa potrieme omáčkou, ktorú si pripravíme osobitne v miske ,alebo mažiari. Zmiešame soľ, korenie, med, pomarančovú kôru, šťavu, orechy, olivový olej a čili. Rybu, okrem kože, potrieme hrubšou vrstvou pesta a vložíme ju do olivovým olejom vymastenej zapekacej misy. Pridáme kolieska pomaranča a cez noc marinujeme v chladničke. Pečieme v rúre pri teplote 200 ˚C asi 30 minút (na prvých 20 minút misu zakryjeme alobalom). Táto delikátna rybka má byť stále v strede ružová a šťavnatá. Podávame ju s pečenými zemiakmi, no výborne chutí aj so sladkými zemiakmi, ktoré sa pripravujú rovnako ako klasické.