Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
1. krok: Použijeme alobal a vymodelujeme loďky rôznych veľkostí a tvarov. Budú slúžiť ako formy na kryštály, tak dáme pozor na to, aby sme nemali nikde medzeru (ideálne by sa mali poskladať z viacerých vrstiev alobalu).
2. krok: Opatrne vložíme paličky na lízanky do hotových foriem.
3. krok: Dáme formy do nádoby plnej ryže. Dáme pozor, aby boli horizontálne rovnomerne rozložené a stabilné a nenakláňame ich nabok!
4. krok: Zmiešame v kastróle vodu, cukor a jednu kávovú lyžičku citrónovej šťavy.
5. krok: Pridáme farbivo.
6. krok: Dáme kastról nad silný plameň. Zohrievame dovtedy, kým zmes nedosiahne teplotu 150 °C (približne 15 minút). Nemiešame! Dáme horúci kastról preč z plameňa. Naplníme veľkú misu ľadovou vodou a asi na pol minúty do nej ponoríme dno kastróla.
7. krok: Dôkladne naplníme formy horúcim sirupom. Na približne 30 minút ich odložíme nabok. Potom odlúpneme alobal z lízaniek. Hotovo! Lízanky urobia najlepší dojem v skupine ľudí! Za inšpirácie ďakujeme Marysii, autorke receptov. :)