Recepty Krúpy s klobáskou z jedného hrnca

Suroviny

300 g jačmennej krúpy
500 g bravčovej klobásy (na grilovanie)
1 cibuľa (stredne veľká)
2 strúčiky cesnaku
3 mrkvy (stredne veľké)
4 stonky zeleru
3 bobkové listy
200 g špenátových listov
soľ
čierne korenie
2 PL olivového oleja
750 ml vývaru
250 ml vody

Popis

Krúpy premyjeme v studenej vode a pripravíme ich podľa návodu na obale, až kým nebudú mäkké.

V hrnci rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a chvíľu restujeme. Keď cibuľa zmäkne, pridáme soľ, čierne korenie, bobkový list a chvíľu restujeme, až sa koreniny rozvoňajú.

Potom pridáme roztlačený cesnak, premiešame a prihodíme nadrobno nakrájanú mrkvu a zeler. Restuje, kým mrkva jemne nezhnedne, potom pridáme klobásku, ktorú vytlačíme z črievka. Vareškou mäso roztlačíme, akoby sme pracovali s mletým mäsom, a dusíme približne 10 minút. Potom prilejeme vývar, vodu a necháme dusiť ďalších 30 minút.

Keď je mäso uvarené, pridáme krúpy a čerstvý špenát. Varíme ďalšie 2 minút a ihneď podávame.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4