Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Krúpy premyjeme v studenej vode a pripravíme ich podľa návodu na obale, až kým nebudú mäkké.
V hrnci rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a chvíľu restujeme. Keď cibuľa zmäkne, pridáme soľ, čierne korenie, bobkový list a chvíľu restujeme, až sa koreniny rozvoňajú.
Potom pridáme roztlačený cesnak, premiešame a prihodíme nadrobno nakrájanú mrkvu a zeler. Restuje, kým mrkva jemne nezhnedne, potom pridáme klobásku, ktorú vytlačíme z črievka. Vareškou mäso roztlačíme, akoby sme pracovali s mletým mäsom, a dusíme približne 10 minút. Potom prilejeme vývar, vodu a necháme dusiť ďalších 30 minút.
Keď je mäso uvarené, pridáme krúpy a čerstvý špenát. Varíme ďalšie 2 minút a ihneď podávame.