Recepty Krém z medvedieho cesnaku

Suroviny

100 g medvedieho cesnaku
1 lyžica masla (prepusteného)
1 lyžica olivového oleja
5 zemiakov (menších)
2 dcl smotany 30%
soľ
čierne korenie
lanové semiačka

Popis

Najprv si ošúpeme zemiaky, nakrájame ich na malé kocky a dozlatista restujeme na masle a olivovom oleji. Následne ich zalejeme vodou alebo vývarom, pridáme lyžičku soli a varíme. Listy medvedieho cesnaku dôkladne umyjeme, zľahka osušíme a nasekáme na centimetrové prúžky. Uvarené zemiaky odstavíme zo sporáka a pridáme listy medvedieho cesnaku, ktoré si tak ponechajú výraznú a intenzívnu chuť i farbu. Všetko rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme smotanu. Krém dáme ešte raz rýchlo prevrieť. Hotovú polievku dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Podávame posypané ľanovými semienkami.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept