Recepty Kečup a la Jamie Oliver

Suroviny

1 červená cibuľa (ošúpaná, nakrájaná na kocky)
½ fenikla (nakrájaného nadrobno)
1 stonkový zeler (stonka nakrájaná na kocky)
1 ks zázvoru (vo veľkosti palca, ošúpaného a nakrájaného na kocky)
2 strúčiky cesnaku (nakrájaného)
½ červenej papriky (zbavená semienok a najemno nakrájaná)
1 hrsť bazalky (čerstvej, nakrájanej)
1 PL koriandra
2 klinčeky
1 ČL mletého čierneho korenia
1 ČL morskej soli
2 PL olivového oleja
1 kg paradajok (nakrájaných)
200 ml octu
70 g hnedého cukru
350 ml vody

Postup

1

Do hrnca dáme olivový olej, pridáme všetky ingrediencie okrem bazalky, paradajok, octu a cukru. Za občasného miešania varíme 10 – 15 minút.

2

Pridáme paradajky, studenú vodu a privedieme do varu. Na slabom ohni varíme, kým sa objem nezredukuje na polovicu.

3

Pridáme bazalku, vyberieme klinčeky a omáčku najemno rozmixujeme.

4

Prelejeme do druhého hrnca, pridáme ocot, cukor a na slabom ohni za občasného miešania varíme, kým sa nezredukuje na hustý kečup. Podľa chuti dosolíme a nalejeme do vysterilizovanej nádoby.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept