Recepty Hubový paprikáš

Suroviny

2 cibule (veľké)
3 PL slnečnicového oleja
2 guľôčky nového korenia
2 bobkové listy
6 vetvičiek tymiánu (čerstvého)
soľ
čierne korenie
2 PL paprikovej pasty
250 g šampiňónov
250 g kuriatka
250 g hlív
150 ml smotany 30%

Popis

Huby očistíme a nakrájame na rovnako veľké kúsky. Cibuľu podusíme na oleji do sklovita, pridáme bobkový list, nové korenie a trochu tymianu. Keď zacítime vôňu byliniek, pridáme paprikovú pastu a 2 minúty restujeme. Potom pridáme huby, dobre premiešame, osolíme a okoreníme. Podlejeme vodou tak, aby boli huby ponorené do polovice. Dusíme 30 minút domäkka. Potom pridáme smotanu, dobre premiešame a necháme zovrieť. Podávame s cestovinami alebo domácimi haluškami.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept