Recepty Hovädzí flank steak na grile s rajčinami, šampiňónmi a jogurtovým dipom

Suroviny

2 hovädzie steaky (Tesco hovädzie flank steaky)
250 g šampiňónov (Tesco Grill Master)
250 g cherry paradajky trimix (Tesco cherry paradajok trimix)
1 ČL rozmarínu
1 ČL oregana
1 ČL bazalky
1 ČL repkového oleja
1 strúčik cesnaku
1 ČL čili papričky (plátkov)
Dip:
250 ml bieleho jogurtu
1 limetka
mleté čierne korenie
mäta (niekoľko lístkov)
soľ

Postup

1

Šampiňóny nakrájajte na tenké plátky, pridajte rozmarín, soľ a čierne korenie a grilujte.

2

Paradajky ochuťte oreganom a sušenou bazalkou a grilujte, až kým nezačnú púšťať šťavu.

3

Steaky ochuťte soľou a korením a grilujte. Odložte na horúci tanier prikrytý alobalom asi na 5 minút – vďaka tomu bude mäso mäkšie.

4

Zmiešajte suroviny na dip: jogurt, limetkovú kôru a šťavu, nadrobno nasekanú mätu, soľ a čierne korenie. Vložte do chladničky asi na 20 minút.

5

Steaky podávajte s jogurtovou omáčkou, grilovanými paradajkami a šampiňónmi.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept