Recepty Hotdogy s párkom zabaleným v slanine, s kapustou a cibuľkou

Suroviny

2 rožky (Tesco Grill Master hotdog)
2 párky v slanine (Tesco Grill Master)
mleté čierne korenie
1 ČL oregana
1 ČL tymiánu
200 g červenej kapusty (marinovanej)
cibuľa (osmažená)
1 ČL olivového oleja
soľ
Marinovaná červená kapusta:
1 červená kapusta (hlávka)
500 ml vínneho octu
10 zrniečok štvorfarebného korenia
10 zrniečok nového korenia
1 zázvor (malý)
5 g čili papričky (plátkov)
2 bobkové listy
soľ
Horčicový dip:
¼ pohárika žltej francúzkej horčice
¼ pohárika medu
2 ČL údenej mletej papriky
½ ČL soli
½ hrsti petržlenovej vňate

Postup

1

MARINOVANÁ KAPUSTA: Odrežte tvrdé vonkajšie časti kapusty, hlávku prerežte na polovicu a odstráňte hlúb. Zvyšnú časť narežte, posypte soľou, prikryte a nechajte odpočívať cez noc. V hrnci pripravte zálievku: ocot, čierne korenie, nové korenie, nastrúhaný zázvor, čili a bobkový list zalejte vodou a všetko priveďte do varu. Pridajte kapustu a duste asi 20 minút. Následne kapustu vložte do pohárov, uzavrite a pasterizujete 20 minút. Horúce poháre otočte hore dnom, prikryte a nechajte vychladnúť.

2

HOTDOGY: Žemle pozdĺžne prerežte, vnútro pomastite troškou olivového oleja a grilujte asi 2 minúty, až kým nebudú zlatisté. Párky so slaninou posypte čiernym korením, soľou a grilujte z každej strany. Suroviny na dip zmiešajte v miske. Na záver posypte nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Do teplých žemlí vložte párky a kapustu, pridajte oregano, tymian a horčicovú omáčku. Všetko bohato obložte osmaženou cibuľkou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept