Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
MARINOVANÁ KAPUSTA: Odrežte tvrdé vonkajšie časti kapusty, hlávku prerežte na polovicu a odstráňte hlúb. Zvyšnú časť narežte, posypte soľou, prikryte a nechajte odpočívať cez noc. V hrnci pripravte zálievku: ocot, čierne korenie, nové korenie, nastrúhaný zázvor, čili a bobkový list zalejte vodou a všetko priveďte do varu. Pridajte kapustu a duste asi 20 minút. Následne kapustu vložte do pohárov, uzavrite a pasterizujete 20 minút. Horúce poháre otočte hore dnom, prikryte a nechajte vychladnúť.
HOTDOGY: Žemle pozdĺžne prerežte, vnútro pomastite troškou olivového oleja a grilujte asi 2 minúty, až kým nebudú zlatisté. Párky so slaninou posypte čiernym korením, soľou a grilujte z každej strany. Suroviny na dip zmiešajte v miske. Na záver posypte nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Do teplých žemlí vložte párky a kapustu, pridajte oregano, tymian a horčicovú omáčku. Všetko bohato obložte osmaženou cibuľkou.