Recepty Hotdogy inšpirované chuťou Mexika s klobáskou a guacamole

Suroviny

2 rožky (Tesco Grill Master hotdog veky)
2 papriková klobásy (Tesco Grill Master)
1 PL olivového oleja
100 g nachosu
2 avokáda
1 limetka
1 hrsť koriandra
1 čili paprička (zelená)
1 biela cibuľa
soľ
½ hrsti petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
2 limetky
2 PL olivového oleja
2 paradajky
2 cibule
2 čili papričky (červené)

Postup

1

GUACAMOLE: Avokádo prerežte na polovicu a vyberte kôstku. Dužinu vložte do misky, pridajte limetkovú šťavu, nadrobno nakrájané čili papričky, cibuľu, soľ a zmiešajte. Posypte nadrobno nasekaným koriandrom.

2

PARADAJKOVÁ SALSA: Paradajky s cibuľou okoreňte a spolu s čili papričkami opečte na grile. Po vychladnutí obsah panvice rozmixujte, pridajte limetkovú šťavu, koriander a trošku olivového oleja. Prebytočnú vodu zlejte.

3

HOTDOGY: Klobásky ugrilujte. Žemle pozdĺžne narežte, omastite troškou olivového oleja a grilujte cca 2 minúty, kým nebudú chrumkavé. Do teplých žemlí vložte klobásky, pridajte guacamole, paradajkovú salsu a posypte rozdrobenými nachos.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept