Recepty Grilovaný pstruh s gremolatou

Suroviny

4 pstruhy
4 citróny
soľ
mleté čierne korenie
4 strúčiky cesnaku
1 hrsť petržlenovej vňate
1 citrón (len kôra)
1 citrón (len šťava)
olivový olej

Popis

Pstruhy zvnútra nasolíme a okoreníme.

Do každého pstruha vložíme plátky citróna.

Grilujeme v kliešťoch na ryby alebo vcelku v alobale. Počas grilovania potierame olivovým olejom.

Gremolata je nadrobno nakrájaný cesnak, petržlenová vňať, citrónová kôra a olivový olej.

Grilovaný pstruh s gremolatou

Túto zmes pridáme na tanieri na rybu, kde bude krásne kontrastovať s jej chuťou a vyčarí nám na stole stredomorský nádych.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept