Recepty Grilované párky s romesco omáčkou a batatovými hranolčekmi

Suroviny

400 g párkov (Tesco Plant Chef Rastlinný výrobok údený dymom z bukového dreva)
2 ČL horčice
2 ČL sójovej omáčky
2 ČL javorového sirupu
1 štipka soli
1 štipka mletého čierneho korenia
1 štipka údenej mletej papriky
Omáčka:
1 červená paprika (veľká)
4 paradajky
2 strúčiky cesnaku
50 ml olivového oleja
50 g mandlí (pražených bez šupky)
1 čl mletej rasce
1 čl údenej mletej papriky
1 štipka čili vločiek
½ ČL soli
1 PL vínneho octu
3 PL petržlenovej vňate (nasekanej čerstvej)
Batatové hranolčeky:
4 sladké zemiaky (menšie)
2 PL olivového oleja
1 čl hnedého cukru
1 čl čili papričky (mletého čili korenia)
½ ČL sušeného cesnaku

Postup

1

Pripravíme si romesco omáčku. Na rozohriatom grile grilujeme paradajky a papriku zbavenú jadierok dohromady 5 – 9 minút, kým povrch zeleniny nesčernie. Presunieme ju do misky, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme trochu vychladnúť. Následne paradajky aj papriku ošúpeme. Dáme ich do mixéra, pridáme olivový olej, mandle, pretlačený cesnak, mletú rascu, údenú papriku, čili vločky, soľ, vínny ocot a petržlenovú vňať. Rozmixujeme dohladka a odložíme bokom.

2

Medzitým si pripravíme bataty. Poriadne ich umyjeme, osušíme a pozdĺžne rozrežeme na polovice a každú polovicu ešte na 4 – 6 kúskov. Vložíme ich do misky, pridáme olivový olej, cukor, čili korenie a sušený cesnak. Poriadne premiešame. Rozložíme na gril a grilujeme asi 3 minúty z každej strany. Odložíme bokom.

3

V malej miske zmiešame horčicu, sójovú omáčku, javorový sirup, soľ, mleté čierne korenie a mletú údenú papriku.

4

Párky grilujeme na rozohriatom grile približne 15 minút za občasného otáčania. Následne ich potrieme zmesou a grilujeme ešte 5 minút.

5

Párky podávame s romesco omáčkou, batatovými hranolčekami a napríklad aj s ľahkým zeleninovým šalátom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4