Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Pripravíme si romesco omáčku. Na rozohriatom grile grilujeme paradajky a papriku zbavenú jadierok dohromady 5 – 9 minút, kým povrch zeleniny nesčernie. Presunieme ju do misky, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme trochu vychladnúť. Následne paradajky aj papriku ošúpeme. Dáme ich do mixéra, pridáme olivový olej, mandle, pretlačený cesnak, mletú rascu, údenú papriku, čili vločky, soľ, vínny ocot a petržlenovú vňať. Rozmixujeme dohladka a odložíme bokom.
Medzitým si pripravíme bataty. Poriadne ich umyjeme, osušíme a pozdĺžne rozrežeme na polovice a každú polovicu ešte na 4 – 6 kúskov. Vložíme ich do misky, pridáme olivový olej, cukor, čili korenie a sušený cesnak. Poriadne premiešame. Rozložíme na gril a grilujeme asi 3 minúty z každej strany. Odložíme bokom.
V malej miske zmiešame horčicu, sójovú omáčku, javorový sirup, soľ, mleté čierne korenie a mletú údenú papriku.
Párky grilujeme na rozohriatom grile približne 15 minút za občasného otáčania. Následne ich potrieme zmesou a grilujeme ešte 5 minút.
Párky podávame s romesco omáčkou, batatovými hranolčekami a napríklad aj s ľahkým zeleninovým šalátom.