Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Rebierka pre grilovaním alebo pečením nevaríme. Nakrájanú cibuľu speníme na olivovom oleji, pridáme paradajkový pretlak, marmeládu, sójovú omáčku, med, pomaranč, sladkú papriku, čili, horčicu a ocot. Je dôležité, aby chuť paradajkového pretlaku neprebíjala chuť ostatných ingrediencií.
Varíme pomaly asi 20 minút do zhustnutia, na záver môžeme ešte rozmixovať ponorným mixérom, naliať do skleného pohára a uložiť do chladničky, kde hotová omáčka vydrží niekoľko dní. Použiť ju môžeme napríklad aj na krídelká alebo iné druhy mäsa či zeleniny. Rebrá najprv osolíme, okoreníme a necháme cez noc odležať v chladničke. Na druhý deň ich vyberieme a potrieme pripravenou omáčkou.
Grilujeme pomaly z každej strany a pravidelne potierame BBQ omáčkou. Podľa hrúbky rebier bude pečenie trvať zhruba 60 – 90 minút.