Recepty Extra štipľavé rebierka

Suroviny

2 kg bravčových rebierok (bez tuku nakrájané na šírku 10 mm)
soľ
mleté čierne korenie
1 cibuľa
2 PL olivového oleja
1 hrnček paradajkového pretlaku
2 PL marhuľového džemu
1 pomaranč (len kôra)
½ hrnčeka sójovej omáčky
2 PL medu
1 ČL mletej červenej papriky
½ ČL mletého čili
1 PL horčice
3 lyžice jablčného octu (prípadne obyčajného, podľa chuti)
4 PL melasy
1 pomaranč (len šťava)

Popis

Rebierka pre grilovaním alebo pečením nevaríme. Nakrájanú cibuľu speníme na olivovom oleji, pridáme paradajkový pretlak, marmeládu, sójovú omáčku, med, pomaranč, sladkú papriku, čili, horčicu a ocot. Je dôležité, aby chuť paradajkového pretlaku neprebíjala chuť ostatných ingrediencií.

Varíme pomaly asi 20 minút do zhustnutia, na záver môžeme ešte rozmixovať ponorným mixérom, naliať do skleného pohára a uložiť do chladničky, kde hotová omáčka vydrží niekoľko dní. Použiť ju môžeme napríklad aj na krídelká alebo iné druhy mäsa či zeleniny. Rebrá najprv osolíme, okoreníme a necháme cez noc odležať v chladničke. Na druhý deň ich vyberieme a potrieme pripravenou omáčkou.

Extra štipľavé rebierkaGrilujeme pomaly z každej strany a pravidelne potierame BBQ omáčkou. Podľa hrúbky rebier bude pečenie trvať zhruba 60 – 90 minút.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4