Recepty Cuketové hranolčeky s parmezánom

Suroviny

Domáci dresing
4 cukety (malé)
2 PL olivového oleja
1 citrón (len kôra)
3 strúčiky cesnaku
1 šálka parmezánu (nastrúhaného)
250 ml bieleho jogurtu
1 PL olivového oleja
1 PL citróna (len šťava)
soľ
cesnak
bazalka
oregano

Popis

Najprv si predhrejeme rúru na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Cuketu si narežeme na hrubšie hranolčeky – prekrojíme ju pozdĺžne na polovicu a každú polovicu ešte na polovicu. V malej miske si zmiešame olivový olej a cesnak. Cuketové hranolčeky najprv namáčame do cesnakového oleja a potom do nastrúhaného parmezánu. Takto obalené cukety poukladáme na plech, osolíme a okoreníme. Pečieme v rúre 15 minút, potom nastavíme gril, podľa potreby posypeme zvyšným parmezánom a necháme dozlatista pripiecť. Podávame s domácim jogurtovým dresingom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4