Recepty Čokoládovo-tahini koláč s rozmarínovým krémom

Suroviny

1 šálka quinoi (varenej)
1 šálka mandľovej múky
1 šálka kokosového mlieka
vajce
vanilkový extrakt
1 šálka masla (roztopeného (1 kocku)
tahini pasta
1 šálka kryštálového cukru
1 šálka kakaa
sóda bikarbóna
prášok do pečiva
1 šálka mlieka
čerstvý rozmarín
1 šálka masla
vanilkový extrakt
1 šálka práškového cukru

Popis

Predhrievame rúru na 180 °C. Pridáme kokosové mlieko, vajcia a vanilku do kuchynského robota a do hladka rozmixujeme. Pridáme quinou, roztopené maslo a tahini a rozmixujeme. V malej miske zmiešame suché prísady a pridáme ich do kuchynského robota a rozmixujeme do jemna. Cesto rovnomerne nalejeme do pripravených panvíc a pečieme 25 – 28 minút. Pripravíme si polevu – zohrejeme mlieko na panvici pri strednej teplote a pridáme rozmarín. Po 2 – 3 minútach rozmarín vyberieme. Roztlačíme maslo až do krémova, potom pridáme mlieko a vanilku a dobre premiešame. Pomaly primiešame práškový cukor (pridáme viac mlieka, ak je to potrebné), kým nedosiahneme konzistenciu, ktorú si prajeme. Akonáhle je koláč úplne vychladnutý, zmrazíme ho a ozdobíme ďalším rozmarínom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4